Home » Waarmee dien ik rekening te houden bij het aanschaffen?

Waarmee dien ik rekening te houden bij het aanschaffen?

Elk type fiets is anders. Het ombouwpakket past nagenoeg op iedere fiets, maar soms zijn er enkele extra aanpassingen nodig.

Meest voorkomende aanpassingen

Wielmaat

In de set zit een 28 inch wiel met aluminium velg (hoogte 25 mm, breedte 24 mm). Hierop passen alle gangbare bandmaten. Bij een afwijkende wiel diameter of speciale velg wens kunt u ons vragen naar de mogelijkheden.

Bagagedrager

De bagagedrager wordt vervangen door de bagagedrager uit het pakket.

bagagedrager-1

Bagagedrager – situatie 1

Bij de meeste fietsen zit aan de zijkant van het frame (net onder het zadel) twee gaten om de beugels te bevestigen. Dit is de standaard manier, u hoeft geen extra aanpassingen te verrichten.

Bagagedrager – situatie 2

Bij sommige fietsen zit de oude bagagedrager bevestigd aan de achterkant van het frame (o.a. bij enkele typen van Gazelle). De beugels kunnen daardoor niet aan het frame worden bevestigd. Een aluminiumblokje als verbindstuk is de oplossing. U kunt aangeven dat u een verbindblokje nodig heeft.

Bagagedrager – situatie 3

O.a. de Batavus Mambo heeft een dubbele bagagedrager. U kunt de bovenste bagagedrager vervangen voor de bagagedrager uit het pakket en deze bevestigen aan de onderste bagagedrager. De bijgeleverde beugels hoeft u niet te gebruiken.

trapsensor

Trapsensor

De trapsensor bestaat uit twee onderdelen. Een beugel met hall-sensor, die bevestigd wordt aan de lagercup. En een kunststofschijf met magneetjes, deze wordt met een klempassing op de trapas geschoven. Voor elke fiets geldt dat u de crank (traparm) moet demonteren van uw fiets, het gereedschap dat u hiervoor nodig heeft is een cranktrekker. Afhankelijk van de trapas zijn er verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van de trapsensor. Bij voorkeur wordt de trapsensor aan de niet-ketting zijde geplaatst. Maar aan de ketting zijde is ook mogelijk.

Trapsensor – situatie 1

De beugel wordt vastgeklemd achter de rand van de lagercup. De cup kunt u van uw fiets demonteren met een trapassleutel.

Trapsensor – situatie 2

Steeds vaker komt het voor dat de lagercup geen opstaande rand meer heeft. De beugel valt over de uitstaande rand  van de lagercup heen. De beugel moet met de meegeleverde Epoxy lijm worden vastgelijmd.

Trapsensor – situatie 3

Op de trapas zit een ronde kunststof kap. De beugel wordt ook hier met Epoxy lijm vastgelijmd. Let op dat de beugel goed gecentreerd wordt ten op zichte van de trapas.

Trapsensor – situatie 4

Shimano hollowtech II. De beugel klemt u vast achter lagercup. Met een hollowtech trapassleutel kan de lagercup worden losgedraaid. Het gat in de magneetschijf is 16mm en bedoeld voor de vierkante as (punt 1 t/m 3). De hollowtech heeft een diameter van 22 mm. Het gat in de magneetschijf moet hierop worden aangepast. U kunt dit aangeven, wij maken het gat in de magneetschijf groter.

Verlichting

1) Bij een koplamp op batterij of dynamo op band kunt u het huidige systeem handhaven.
2) Indien u fiets een naafdynamo heeft komt deze te vervallen.

U heeft dan de mogelijkheid om te kiezen tussen:

a) een 6 Volt omvormer om de bestaande verlichting op de accu aan te sluiten.
b) een nieuwe koplamp 36 volt te plaatsen en deze op de accu aan te sluiten.

Bikes2enjoy