Home » Thompson

 

THOMPSON

Belgische fietsen aan scherpe prijzen.

Thompson is een Belgisch familiebedrijf opgericht door Hector De Smet in 1921 in de stad Geraardsbergen, thuis van de “Muur van Geraardsbergen” welke uiteraard bekend is uit de Ronde Van Vlaanderen. Na oprichting startte Thompson direct met volledige productie in huis, van ontwerp tot en met frames lassen, lakken en assembleren. De Thompson filosofie werd zeer snel duidelijk voor het publiek, namelijk “Een hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs”.
Na meer dan 90 jaar in de branche en 4 generaties later blijft deze ideologie uiteraard ongewijzigd! Vandaag de    dag heeft Thompson een volledig gamma fietsen met de productie van mountainbikes, cross-,sport-, race-,    stadsfietsen en de laatste toevoeging aan het gamma is uiteraard de electrisch aangedreven fietsen.
Bekende wielrenners zoals onder andere “Ijzeren” Briek Schotte en Roger De Cock hebben grote zeges behaald op een Thompson fiets! Briek Schotte heeft zijn eerste Ronde Van Vlaanderen gewonnen in 1942. Roger De Cock won zowel de Ronde Van Vlaanderen in 1952 als de Ronde Van België in 1954 op een Thompson fiets. In een interview later in het leven van de kampioen Roger zei hij “De Thompson waar ik in ’54 op reed was de beste fiets uit mijn carrière”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bikes2enjoy